Menukort og musikprogram til jubilæumsfesten for H.C. Andersen

 Menukort og musikprogram til jubilæumsfesten for H.C. Andersen på 50 års dagen for hans ankomst til København 6. september 1869

 Musik-program ved Festmaaltidet den 6te September 1869.

 Balduin Dahls Orkester.

1. Gratias, Terzet af Rossinis “Missa Solennis”

2. Folkedands af “Liden Kirsten” Text af H.C. Andersen. Musik af J.P.E. Hartmann.
3. “Lieder ohne Worte”, af Mendelssohn-Bartholdy.
4. “Gurre”, Romance af J.P.E. Hartmann Text af H.C. Andersen.
5. Divertissement over Themaer af “Elverhøi” ved A.V. Lanzky
6. “Min lilla vrå bland bergen”, Romance af J. Sandstrøm.
7. Rosinas Cavatine af “Barberen i Sevilla” af Rossini.
8. “Ved Isefjorden”, Sang uden Ord, af Balduin Dahl.
9. Madrigal for to Stemmer af “Romeo og Julie” af Gounod.
10. Kæmpevise og Menuet af “Liden Kirsten” Text af H.C. Andersen. Musik af J.P.E. Hartmann.

Festligholdelse af jubilæumsdagen 6. september 1869

H.C. Andersen boede i den periode på Hotel D’Angleterre Hotel D’Angleterre . Her fik han værelset No 66 der bestod af to små stuer og straks om morgenen modtog han lykønskninger fra hotelpersonalet, der havde udsmykket indgangen til hans værelse med blomsterguirlander og i løbet af formiddagen fik han besøg af mange mennesker og modtog masser af blomster og andre gaver, breve og telegrammer med lykønskninger. Af gæster var en deputation fra N. Zahles skole der overrakte ham som gave et sølvskræppeblad og senere på eftermiddagen blev han afhentet for at deltage i aftenfesten med 242 deltagere på Vincent.

Festmaaltid for Etatsraad H. C. Andersen Den 6te September 1869.

Suppe-jardinie’re ( Bordeaux)
Laxørred – sauce hollandaise (Sauterne)
Oxefillet-garni (Cremant)
Holland Sild – Salt-Oxetunge – Grønærter – Blomkaal. (Oporto)
Agerhøns – Compot – Salat (Champagne)
Iisbudding (sherry)
Dessert

A. Vincent.

 Foto: Lars Bjørnsten Odense

Se mere om H.C. Andersen og København